Невероятно рядко същество: дълги уши jerboa

1. Дългоуха джебоа - гризач от семейство Джербоа, най-редките и най-слабо проучваните видове. За първи път джербоа е сниман в естествена среда в пустинята Гоби. Изследователите знаят малко за това животно: смята се, че броят им е много малък; Освен това нощният живот на джербоа, както и суровата и гореща територия, в която живее, се намесва в учените.

2. И така, дългоухите бонбони се срещат в пустините на Монголия и Китай, водят нощен начин на живот. През деня той живее в дълбоки дупки, а през нощта се изкачва на повърхността в търсене на храна: главно джебоа се занимава с насекоми.

3. Джърбоа има дълга опашка, дълги задни крака за скачане и много големи уши. Той е наречен най -ухото животно на планетата . Дължината на тялото на това същество е до 9 сантиметра, докато дължината на ушите е около 5-6 сантиметра. Такива невероятни пропорции не могат да се намерят никъде другаде.

4. И защо, всъщност, природата награди джебоа с такива уши? Най-вероятно за това има две причини: първата е необходимостта от лов на изключително малки живи същества, движението на които трябва да се проследи през нощта. И второто е способността да се извършва разсейване на топлина в много горещи условия.

5. Дългоухи джебоа - наистина рядко животно . Той е включен в Червената книга на Монголия и в Червената книга на Световния съюз за опазване.

Препоръчано

Никола представи нов водороден камион
2019
Как козите и магаретата влизат в политиката
2019
Мечти за безсмъртие: Кой иска да живее завинаги
2019