Galaxy S10 се заключва завинаги след надстройката

Samsung признава проблема, но в съответната тема на официалния форум, представителите на компанията засега предлагат само да изчакат решение от технически експерти. За всички, които са се сблъскали с заключване на телефона след актуализацията през юли на операционната система, засега има само две опции: изчакайте препоръки и преминете без телефон или напълно нулирайте смартфона си чрез режим на възстановяване. В последния случай обаче всички потребителски данни ще бъдат загубени, без възможността по някакъв начин да ги запазите или извлечете.

В момента проблемът е типичен за потребителите на Samsung Galaxy S10 и S10 + в САЩ, предимно за абонатите на Verizon. Първите съобщения на официалния форум казват, че собствениците не са инсталирали никаква защита на своите устройства и затова са били изненадани от заявката за парола след рестартиране. Но, както се оказа по-късно, подобно поведение може да се случи сред онези потребители, които сами задават паролата - тя просто няма да работи.

Достъпът до режим на възстановяване на смартфони Samsung Galaxy S10 и S10 + се осъществява след пълно изключване. За да направите това, трябва едновременно да задържите бутона за захранване и копчето за сила на звука на включеното устройство - това действие симулира изключване на батерията и напълно изключва Galaxy S10. След това, когато екранът се изпразни, можете да влезете в режим на възстановяване, като едновременно натиснете и задържите клавишите за захранване, увеличаване на звука и Bixby. В менюто, което се появява, навигацията се осъществява от силата на звука, а изборът се потвърждава с бутона за захранване.

Препоръчано

Оптичен атомен часовник: ще бъде определена секундата?
2019
Как работи Enigma
2019
10 необичайни психични разстройства
2019